Képességfejlesztő meseház


Képességfejlesztés gyermekek részére 1-17 éves korig.
MENÜ

Videotréning

 

Mi a videotréning? Hogyan segíthet a videokamera?


A videotréning egy rövid ideig tartó, intenzív segítségnyújtási forma, amit többnyire a családok otthoni környezetében alkalmaznak. Elsősorban olyan esetekben használható, ahol a probléma a szülők és a gyerekek közötti kommunikációs nehézségként is leírható.


A módszer alapelemei: a mindennapos családi helyzetekről készült videofelvételek készítése, ezek elemzése és szülőkkel való visszanézése, megbeszélése, majd ezek ciklikus ismétlése. Általában 3-6 hónapos együttműködés után a család számára is érzékelhető a változás: örömtelibb, harmonikusabb kapcsolat alakul ki a családtagok között.


A módszer jól alkalmazható nemcsak családokban, hanem más nevelési helyzetekben is: iskolákban, gyermekintézményekben, kórházakban stb. A felnőtt-gyerek kapcsolat javításán túl, jól alkalmazható a módszer felnőtt-felnőtt kommunikációs helyzetek elemzésére is.


Alkalmazási területek:  család, iskola, gyermekpszichiátria, hiperaktív gyerekek, sérült gyerekek, korai fejlesztés, gyermekvédelem,  korai kötődés segítése, gyermekotthonok.

 

Asztali nézet